Boomplantdag 2019
Woensdagmorgen 20 maart zijn we met de hele school naar het bos in Kruisweg gegaan. Daar waren heel veel zieke bomen (essen) weggehaald en daar gingen we nu nieuwe voor in de plaats planten. De mensen van Staatsbosbeheer hadden alles al goed voorbereid en we konden aan de slag ! Er zijn veel bomen geplant. De jarigen hebben zelfs een eigen boom mogen planten!


Album van de boomplantdag 2019
 

Carnaval 2019
 

Zoals al sinds jaar en dag vieren we op Mandegoud carnaval. Ook dit jaar weer op de donderdagmiddag voor carnaval met prins Anne-Jan en adjudant Luuk en een afvaardiging van de raad van elf. Het was weer een hilarische, gezellige middag!

fotoalbum

 


Tulpenbollen opprikken 2019

Woensdag 6 februari  kwam de fam. Vink met tulpenbollen op school. Alle kinderen mogen een potje tulpenbollen opprikken, die daarna een poos in de koeling gaan wortelen. Over een paar weken kome ze weer naar school en mogen de kinderen de tulpenbol mee naar huis nemen om er mooie tulpen uit te laten groeien. Op de tulpenfair 16 maart a.s. in kruisweg wordt dan de mooiste tulp in diverse categorieen uitgekozen!Foto's van het opprikken door groep 2Kerstfeest op Mandegoud 2018
  


Het hoogtepunt van alle kerstaktiviteiten op school was ook dit jaar weer het KERSTDINER. Donderdagmiddag 20 december waren de kinderen vrij, omdat ze om 5 uur weer op school kwamen voor het kerstdiner. Iedereen bracht wat mee en zo kwamen er de heerlijkste etenswaren op tafel. We hebben ervan genoten. Met kerstsamenzang in de middenruimte, samen met de ouders werd het feest afgesloten. Voor iedereen was er daarna nog gluhwein of chocolademelk.

Foto's van het kerstdinerSint en Pieten op Mandegoud

 

Woensdag 5 december 2018 was het weer zover. Sinterklaas kwam naar Mandegoud!De foto's


Pietenochtend
Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een leuke Pietenmiddag, deze keer dus een ochtend, gehad. De foto's geven een beeld van de verschillende aktiviteiten.Foto's van de Pietenochtend

 Opening Kinderboekenweek 2018
Het thema dit jaar is
VRIENDSCHAP
Woensdag 3 oktober hebben we de Kinderboekenweek Feestelijk geopend. Dat is duidelijk te zien aan de foto's en filmpjes in het onderstaande album!


Album met filmpjes en foto's van de opening

   Rekenweek 2018

Rekenweek

Van maandag 26 maart tot donderdag 5 april besteden we met name tijdens de middagen extra tijd en aandacht aan het rekenonderwijs. Naar aanleiding van de toetsgegevens en de observaties in de klassen is er een aantal onderwerpen gekozen waar specifiek aan gewerkt wordt. De invulling hiervan doen we buiten de reguliere lessen van onze rekenmethode 'De wereld in getallen'. Net als in de rekenweek eerder dit schooljaar, zullen we deze activiteiten aanbieden actieve vormen zoals het doen van een spel, een praktische opdracht of een samenwerkingsopdracht.

- Groep 1 en 2: Meten, tijd en inhoud. Naar aanleiding van deze onderwerpen zullen er hoeken worden ingericht waarin de kinderen spelend kunnen ontdekken en specifieke opdrachten van de leerkrachten krijgen.

- Groep 3 en 4: Automatiseren en splitsen. Kinderen gaan knutselopdrachten doen en verschillende spelvormen. Ook wordt er in deze klas gebruikgemaakt van de spelletjes van 'Met sprongen vooruit'.

- Groep 5 en 6: Meten (cm, m, km, omtrek, oppervlakte). De kinderen gaan aan de slag met het inrichten van een vakantiewoning.

- Groep 7 en 8: Meten, tijd, geld. De kinderen gaan aan de slag met het inrichten van een vakantiepark.

Fotoalbum rekenweek

 


Verder zijn er natuurlijk de albums uit vroegere jaren

Selectie foto albums uit vorige jaren