Sint en Pieten op Mandegoud

 

Woensdag 5 december 2018 was het weer zover. Sinterklaas kwam naar Mandegoud!De foto's


Pietenochtend
Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een leuke Pietenmiddag, deze keer dus een ochtend, gehad. De foto's geven een beeld van de verschillende aktiviteiten.Foto's van de Pietenochtend

 Opening Kinderboekenweek 2018
Het thema dit jaar is
VRIENDSCHAP
Woensdag 3 oktober hebben we de Kinderboekenweek Feestelijk geopend. Dat is duidelijk te zien aan de foto's en filmpjes in het onderstaande album!


Album met filmpjes en foto's van de opening

 


Koningsspelen 2018

Vandaag hadden we de Koningsspelen. Het was een gezellige en sportieve dag. Deze dag hadden we niet kunnen organiseren zonder alle hulp die we hebben gekregen. Hartelijk dank daarvoor!


Foto album van de koningsspelen Rekenweek 2018

Rekenweek

Van maandag 26 maart tot donderdag 5 april besteden we met name tijdens de middagen extra tijd en aandacht aan het rekenonderwijs. Naar aanleiding van de toetsgegevens en de observaties in de klassen is er een aantal onderwerpen gekozen waar specifiek aan gewerkt wordt. De invulling hiervan doen we buiten de reguliere lessen van onze rekenmethode ‘De wereld in getallen’. Net als in de rekenweek eerder dit schooljaar, zullen we deze activiteiten aanbieden actieve vormen zoals het doen van een spel, een praktische opdracht of een samenwerkingsopdracht.

- Groep 1 en 2: Meten, tijd en inhoud. Naar aanleiding van deze onderwerpen zullen er hoeken worden ingericht waarin de kinderen spelend kunnen ontdekken en specifieke opdrachten van de leerkrachten krijgen.

- Groep 3 en 4: Automatiseren en splitsen. Kinderen gaan knutselopdrachten doen en verschillende spelvormen. Ook wordt er in deze klas gebruikgemaakt van de spelletjes van ‘Met sprongen vooruit’.

- Groep 5 en 6: Meten (cm, m, km, omtrek, oppervlakte). De kinderen gaan aan de slag met het inrichten van een vakantiewoning.

- Groep 7 en 8: Meten, tijd, geld. De kinderen gaan aan de slag met het inrichten van een vakantiepark.

Fotoalbum rekenweek 


Voorlezen door vaders en opa’s in Kloosterburen

Het lezen en plezier beleven aan lezen zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Lezen heb je overal nodig. Door (voor-)lezen hierdoor kan je nieuwe kennis opdoen en in aanraking komen met juist taalgebruik. Van voorlezen leren kinderen hoe verhalen een kop, middenstuk en staart hebben. Daarnaast prikkelt voorlezen hun fantasie en beleven kinderen samen plezier aan een boek.

Op 24 januari 2018 zijn de nationale voorleesdagen gestart. Op bs Mandegoud zijn specifiek de vaders en opa’s gevraagd om te komen voorlezen. Zowel de kinderen als de (o-)pa’s genieten hier enorm van.   

 


Sinterklaas op Mandegoud 2017!


Dinsdag ochtend 5 december was het eindelijk zover. Sinterklaas en twee Pieten kwamen naar Mandegoud. Wat hebben we gezongen! Wat is het een leuke morgen geworden.

 

Opening B-fitOnze school doet mee aan het tweejarig gezondheidsproject ‘B-fit’. Dit is in samenwerking met de voetbalverening. Vanuit dit project wordt bewegen en gezond eten gestimuleerd. Dinsdagmiddag  14 nov. ’17 was de opening  van B-fit samen met de kinderen in de middenruimte. Groep 7-8 had hiervoor een dans ingestudeerd. Met alle kinderen van de school deden we een symbolische warming-up als aanloop naar de activiteiten die vanuit dit project voort zullen komen. Momenteel zijn we aan het onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het nog aantrekkelijker maken van het schoolplein, door bijvoorbeeld het kleuterplein te voorzien van wegen waar de kinderen over kunnen rijden met het buitenspeelgoed. Daarnaast willen we de samenwerking met diverse verenigingen stimuleren met dit project. Onze b-fitcoach Rik Smit helpt ons bij de activiteiten die we vanuit dit project organiseren. Hij verzorgde  ook de opening van het project.
   

Rekenweek 13 - 17 november 2017Volgende week zullen er in alle klassen extra activiteiten rondom rekenen worden georganiseerd. We openen de rekenweek op dinsdagmiddag met alle kinderen van de school in de gymzaal. We gaan allemaal rondom een parachute staan met 12 kleuren. Bij elke kleur hoort een maand. Iedereen zoekt zijn eigen maand op. In welke maand zijn de meeste/minste kinderen jarig? Enzovoorts. De kinderen van groep 7-8 gaan deze gegevens verwerken aan de hand van diagrammen, percentages en meer.
Groep 1-2 gaat in de kring werken aan het thema ‘tijd’ hierbij valt te denken aan werkvormen rondom de dagen van de week, dag-nacht, (eer)gisteren-(over)morgen, tijdbeleving van een seconden en een minuut. Daarnaast wordt er een winkeltje gecreëerd, waarmee de kinderen spelenderwijs kunnen ontdekken.
Groep 3-4 gaat aan de slag met van alles rondom het thema ‘tijd’. Hierbij valt te denken aan de (verjaardags-) kalender, de maanden van het jaar, oefenen met de analoge klok.
Groep 5-6 gaat een winkeltje openen met boeken die voor een klein prijsje over de toonbank gaan. Alle kinderen en ouders zijn van harte welkom om bij de kinderen van groep 5-6 te komen kopen op:
-donderdagmiddag tussen 12.45-13.15 en 15.00-15.30
-vrijdagmiddag tussen 12.45-13.15
De kinderen leren hiermee te rekenen met geld: geld aannemen, wisselgeld berekenen, winst van de dag en van de week berekenen, enzovoorts.
Groep 7-8 gaat vrijdagochtend met de bus naar sciencecentrum ‘de Magneet’ van de Hanze Hogeschool in Groningen. In de magneet worden kinderen in ‘doe-stations’ uitgedaagd om zoveel mogelijk energie op te wekken. Tijdens de voorafgaande middagen wordt met specifiek lesmateriaal naar het bezoek toe gewerkt. De bus vertrekt om 8.30 uur. We vragen de kinderen om 8.15 uur op school te zijn.


De foto's

 
 

Kinderboekenweek oktober 2017
De Kinderboekenweek van 4 - 15 oktober 2017 is griezelig van start gegaan. Wat hadden de juffen een vreselijke enge nacht gehad. Nog natrillend en in pyjama hebben ze met de kinderen de Boekenweek 2017 geopend!
 
Foto'sDit jaar stond de Kinderboekenweek in het thema van Griezelen en dit onderwerp was duidelijk terug te vinden in de hele school.
In de middenruimte hadden enkele ouders een prachtige thematafel ingericht.
De kinderen uit de groepen 1 t/m 3 hebben genoten van de spelletjesmorgen, dit onder deskundige begeleiding  van de leerlingen uit groep 8 en de inzet van vele ouders.
De leerlingen mochten tijdens de spelletjesmorgen in het spookhuis, moesten de kattenstaart op de juiste plek prikken, mochten een griezelsoepje dobbelen en ze hadden het druk met het vliegend spook.
De voorleesheks was ook aanwezig, zij las de kinderen voor uit het boek: Heksje Mimi geeft een griezelfeestje.
Alle leerlingen uit de groepen 1 t/m 8 hebben van een eierkoek een spin gemaakt. Dit viel bij zowel klein als groot in de smaak!
De kinderen werden na afloop van de Kinderboekenweek getrakteerd door de Ouderraad op een stuiterbal.

De foto's van groep 1 t/m 3


 
 
Mandegoud 12½ jaar!

25 februari 2016
Met een mooi feestprogramma hebben we gevierd dat onze school 12½ jaar geleden tot stand kwam door samengaan van openbaar, PC en RK onderwijs in Kloosterburen. Tijdens de receptie 's middags kwam dhr. Hegge (toenmalig rk. schoolbestuurder) hier in heldere bewoordingen kort en krachtig op terug. 's Morgens zijn de jongste groepen naar het Oldeheem geweest. De oudste groep heeft o.l.v. Sytze Greidanus exclusieve heerlijke hapjes gemaakt voor de receptie. Aan het begin van de middag waren er drie afzonderlijke levo-lessen, die door ouders bijgewoond konden worden en vanaf drie uur was er de druk bezochte en gezellige receptie. Tijdens de receptie was er een goochelaar voor de kinderen in de bibliotheek en een ballonnenkunstenares in de kleine gymzaal.
Geniet van de foto's van al deze evenementen!


Naar het album!

Nog een album